Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 21 / 2016 ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ






ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 



Το Δ/Σ του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου σας εύχεται   Καλά Χριστούγγενα 
και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 48 / 2016 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ.Π.ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ



        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ    κ.Π.ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ


Στην αντιπροσωπεία των τριτέκνων συμμετείχαν από το σύλλογο μας, ο Πρόεδρος του συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ   Μανώλης Δροσάκης και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου μας και Γ.Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ  Δημήτρης Κοντός

Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπους από αρκετούς συλλόγους της Ελλάδας  συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουπλή.
Στη συνάντηση τέθηκε το βασικό θέμα της νομοθετικής ρύθμισης των εκπτώσεων στις οικογένειες τριτέκνων στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών.
Εξηγήθηκε το τεράστιο κόστος που επωμίζονται οι τρίτεκνοι και τα παιδιά τους για ένα ταξίδι με το πλοίο ,σε εποχές που δύσκολα τα καταφέρνει μια οικογένεια λόγο οικονομικής κρίσης.
 Μετά από πρόταση μας, ο Υπουργός δεσμεύτηκε και συμφώνησε να συσταθεί τριμερής από το Υπουργείο, τους εκπροσώπους των ακτοπλόων, και την ΟΠΟΤΤΕ για  να μελετήσει τον τρόπο και τις προϋποθέσεις εκπτώσεων στα εισιτήρια των πλοίων.
Παράλληλα κάναμε παρέμβαση ώστε στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις μεταθέσεις στο Λιμενικό σώμα να υπάρχει η δυνατότητα μετάθεσης των τριτέκνων στην περιοχή συμφερόντων τους όπως ισχύει και με τους άλλους ένστολους σε αστυνομία και πυροσβεστική. 

Μετά από συζήτηση και με την τεκμηριωμένη παρέμβαση μας με την συνδρομή Τρίτεκνων Λιμενικών,  και με την παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού υπήρξε η δέσμευση από τον Υπουργό και τον Αρχηγό του Λιμενικού να ικανοποιηθεί το αίτημα μας.
Περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων , που αν υλοποιηθούν θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.
 


Καλές Γιορτές, με υγεία στις οικογένειες μας ,
συνεχίζουμε δυναμικά και την νέα χρονιά !!!
Το  Διοικητικό Συμβούλιο της   ΟΠΟΤΤΕ.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 47 / 2016 - ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ



ΤΙ  ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Αλλαγές στην απονομή άδειας ασθένειας τέκνων φέρνει ο νόμος για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Στο Άρθρο 31 προστέθηκε η περίπτωση των τρίτεκνων ή πολύτεκνων υπαλλήλων. Έτσι το συγκεκριμένο άρθρο διατυπώνεται στο σύνολό του ως εξής:
Συγκεκριμένα:
Άρθρο 31
Άδεια ασθένειας τέκνων
  1. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 53 του Υπαλληλικού Κώδικα προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»
  1. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 60 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 46 / 2016 - ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ



ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 8 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ + Φαξ 2105713037
email:
triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/



ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΑΙΓΑΛΕΩ , ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ , ΙΛΙΟΥ , ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ   ΜΠΟΡΟΥΝ  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ( ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ )

Εγγραφές στον σύλλογο , ταυτότητες , θεώρηση ταυτοτήτων
Για να γραφτεί κάποιο νέο μέλος στο Σύλλογο χρειάζονται :

1) Για την εγγραφή στο σύλλογο απαιτούνται :
α) Ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επικυρωμένο εντός του τελευταίου τριμήνου .
β) από μία φωτογραφίες των μελών που θα εκδοθούν ταυτότητες.
γ) φωτοτυπία των ταυτοτήτων των δυο γονέων μπρος και πίσω όψη
δ) την ετήσια οικογενειακή συνδρομή είναι 15 ευρώ για ετήσια συνδρομή , αν υπάρχει κάρτα ανεργίας θεωρημένη  10 ευρώ ,  ΚΑΙ 5 ευρώ για την εγγραφή στον σύλλογο .
ε) αίτηση εγγραφής ( έντυπο του Συλλόγου )

Όλοι οι Σύλλογοι εγγράφουν και έχουν ανάγκη από μέλη και με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο δυνατοί.

2 ) Ταυτότητες τριτέκνων - Ισχύς και Θεώρηση τους

Οι χαρακτηριζόμενοι από την πολιτεία ως τρίτεκνοι , εφοδιάζονται με ταυτότητα μέλους του συλλόγου, που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της τριτεκνικής τους ιδιότητας.
Ο εφοδιασμός και η επίδειξη θεωρημένης ταυτότητας μέλους του συλλόγου βοηθάει τον δικαιούχο να τύχει των ευεργετημάτων που παρέχει η πολιτεία στους τριτέκνους και σε διάφορες επιμέρους προσφορές καταστημάτων , υπηρεσιών, εταιριών κ.λ.π. .

Η θεώρηση των ταυτοτήτων γίνεται ανά έτος και ισχύει από 1 Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου ΚΆΘΕ ΕΤΟΥΣ  και ειδικότερα :

Α ) Των τριτέκνων γονέων .
Β ) Των αγάμων τέκνων (αγόρια και κορίτσια) εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι τη συμπλήρωση του έτους αυτού.
Γ ) Των αγάμων τέκνων που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαιδεύσεως και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.
Δ ) Των αγάμων τέκνων, που εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και εφόσον διαρκεί η στράτευσή τους.
Ε ) Των τέκνων (ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής καταστάσεως) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ισοβίως.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O Γ. Γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 20 / 2016 - ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ


 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διανομή φρούτων , πορτοκαλιών , σε τρίτεκνες οικογένειες μέλη του Συλλόγου μας .Συνολικά 11 τόνοι  πορτοκάλια μοιράστηκαν σε πάνω από 500 οικογένειες  .
Με τη  στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών αγωνιζόμστε η διανομή να συνεχιστεί και με άλλα τρόφιμα .

ΤΟ Δ.Σ


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 19 / 2016 - ΠΛΗΡΩΜΗ Δ' ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ



ΟΓΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή τα οικογενειακά επιδόματα

Το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου προγραμματίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ να καταβάλλουν την δ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων.
Ο στόχος που έχει τεθεί είναι τα επιδόματα αυτά να χορηγηθούν στους δικαιούχους, πριν από τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι το χρονικό όριο, βάσει νόμου, είναι η 20η Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς. Ένας στόχος που μοιάζει εφικτό να πραγματοποιηθεί, μιας και έχουν σχεδόν καταλήξει στο σύνολο των δικαιούχων που θα λάβουν τα συγκεκριμένα επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), όπως και στο κονδύλι που απαιτείται.
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 770 χιλιάδες οι δικαιούχοι, ενώ η δαπάνη για την καταβολή της τελευταίας δόσης, είναι πιθανό να προσεγγίσει τα 185 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 18 / 2016 - Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕ



Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

                                            

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ 
Την Τετάρτη  23 Νοεμβρίου 2016 ώρα 10.00 π,μ,   στην αίθουσα 223 του Μεγάρου της Βουλής  μετά από πρόσκληση  της Διαρκούς  Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης  και Δημόσιας Τάξης  προσεκλήθη η  ΟΠΟΤΤΕ  για να εκθέσουμε τις  απόψεις μας  σχετικά με το σχέδιο νόμου «Ενιαίο Σύστημα κινητικότητας στη Δημόσια   Διοίκηση  και Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται  στις  θέσεις των άρθρων  6 & 8 του Ν. 4369/2016 ασυμβίβαστα και πρόληψη των  περιπτώσεων  σύγκρουσης  συμφερόντων  και λοιπές  διατάξεις .
Την ΟΠΟΤΤΕ  εκπροσώπησε  ο Δημήτρης  Κοντός, ο οποίος κατέθεσε τις τεκμηριωμένες θέσεις μας και απόψεις  προφορικώς και γραπτώς.
Στην  επιτροπή παρευρίσκονταν η  αρμόδια Υπουργός  Διοικητικής Ανασυγκρότησης                         κα Όλγα  Γεροβασίλη , η οποία  είδε θετικές  με τις προτάσεις μας . Επίσης τις  προτάσεις  μας  στείλαμε στο  Υπουργείο   Εσωτερικών  & Υπουργείο  Εργασίας.

 Στις συναντήσεις με την Υπουργό και τον πρόεδρο της Επιτροπής αποσπάσαμε την δέσμευση ότι το 10% παραμένει, θέση που εξέφρασε και δημόσια η υπουργός.

Η ΟΠΟΤΤΕ μετά στα 6 περίπου χρόνια αγωνιστικής παρουσίας έχει ήδη αρκετά αποθέματα συλλογικής πείρας, γνώσης και είναι  σε θέση να αντιμετωπίσει και να προβάλλει τα προβλήματα των τρίτεκνων. Χωρίς ανώφελες κραυγές ή κούφια συνθήματα εργάζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και συνέπεια. Αξιοποιεί τις γνώσεις και την πληροφόρηση όλων των μελών του Δ.Σ και των συλλόγων –μελών της, προκειμένου να τεκμηριώσει τα αιτήματα και να προγραμματίζει τις ενέργειές της. Συγκεντρώνει, επεξεργάζεται προβάλει και προωθεί την επίλυση των αιτημάτων των συλλόγων.
Από την ΟΠΟΤΤΕ

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΙΝΑΙ :

Στις συναντήσεις με την Υπουργό και τον πρόεδρο της Επιτροπής αποσπάσαμε την δέσμευση ότι το 10% παραμένει, θέση που εξέφρασε και δημόσια η υπουργός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 17 / 2016 - ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ



ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Ο σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου  συναισθανόμενος την μεγάλη κοινωνική κρίση που μαστίζει τις οικογένειες μας , θα  ξαναμοίρασει πορτοκαλιών σε όσους θέλουν και δεύτερη φορά .
 
Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΉΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΑΔΜΗΤΟΥ 61 ,ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/12/2016 ΣΤΙΣ  10:00 π.μ ΕΩΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ 15:00 μ.μ .
   
Αγαπητά μας μέλη , δεν επαναπαυόμαστε,
πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να κερδίσουμε ότι μας ανήκει, να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
 
ΑΠΟ ΤΟ  Δ/Σ