Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 14 / 2015 - ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ 9 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Μετεγγραφές με μόρια από 9 κριτήρια
Κάθε ΑΕΙ θα κοινοποιεί στο υπουργείο Παιδείας τον αριθμό φοιτητών που μπορεί να μετεγγράψει και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% των εισακτέων του. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και η χορήγηση του δικαιώματος μετεγγραφής πραγματοποιείται κατά φθίνουσα σειρά του συνόλου των μορίων που ο δικαιούχος θα συγκεντρώνει από τα ακόλουθα εννέα κριτήρια:

1. Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου, εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα, και αυτό των μελών της οικογένειάς του για το τρέχον οικονομικό έτος (όπως και για όλα τα ποσά των υπολοίπων κριτηρίων), δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 3.000 ευρώ (τα ποσά αναπροσαρμόζονται με απόφαση του υπουργού): μόρια 5.

2. Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου, εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα, και αυτό των μελών της οικογένειάς του δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 6.000 ευρώ (3.001 ευρώ ως 6.000 ευρώ): μόρια 4.

3. Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου, εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα, και αυτό των μελών της οικογένειάς του δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 8.000 ευρώ (6.001 ευρώ ως 8.000 ευρώ): μόρια 3. Η μοριοδότηση των παραπάνω περιπτώσεων, όπως αναφέρεται, γίνεται πάντα διαζευκτικώς, λαμβάνεται δε κατ' αυτήν υπόψη το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα της σχετικής δήλωσης του δικαιούχου.

4.Ο δικαιούχος να είναι ορφανός και από τους δύο γονείς: μόρια 2.

5. Να είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας: μόρια 2.

6. Να είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας: μόριο 1.

7. Να έχει αδελφό ή αδελφή προπτυχιακό φοιτητή που φοιτά σε πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις: μόριο 1.

Στην περίπτωση αυτή των δικαιούχων, μεταξύ του τόπου κατοικίας των γονέων ή του έχοντος την επιμέλεια και του τόπου σπουδών του αδελφού, προτεραιότητα για τη μετεγγραφή έχει ο τόπος που δεν είναι οι πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

8. Να έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο που έχουν αναπηρία 67% και άνω, πιστοποιούμενη από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή τις παθήσεις που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ' αριθ. Φ.151/17897/Β6/14 (Β' 358) κοινής υπουργικής απόφασης: μόριο 1.

9. Ο δικαιούχος να είναι ορφανός από τον έναν γονέα ή να είναι τέκνο άγαμης μητέρας: μόριο 1.
Σε περίπτωση ισοψηφίας λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου