Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 29 / 2014 - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΥΡΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ - Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/
Facebook : Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου & Δυτικής Αθήνας

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει . Ο Σύλλογος προσπαθώντας να βοηθήσει τις τρίτεκνες οικογένειες , μέλη του , ξεκίνησε την επικοινωνία με φροντιστήρια Ελληνικών και Ξένων γλωσσών για προσφορές προς αυτές .



ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ  ΠΥΡΗΝΑΣ

www.pyr.gr

ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ 1 & ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ 2105757255

Περιστέρι, 25 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Τα Φροντιστήρια ΠΥΡΗΝΑΣ, αναγνωρίζοντας τη  συνεισφορά των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών  στην Ελληνική κοινωνία, προσφέρουν για όλο το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 έκπτωση 15% επί της  τελικής τιμής τιμοκαταλόγου. Μοναδική προϋπόθεση, η  επίδειξη της ταυτότητας μέλους του Συλλόγου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 28 / 2014 - ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Εκδίδεται ξανά η Κάρτα Πολιτισμού για τους Τρίτεκνους

Ύστερα από διακοπή κάποιων μηνών, εκδίδεται ξανά η Κάρτα Πολιτισμού για τους Τρίτεκνους.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για την έκδοση Κάρτας Πολιτισμού μπορούν να βρουν πληροφορίες για τους δικαιούχους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κτλ:
Στα ΚΕΠ: στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kep.gov.gr ακολουθώντας το εξής path: Xoρήγηση Κάρτας Πολιτισμού και / ή να επικοινωνούν με τις τηλεφωνικές γραμμές 1500 ή 800 1 100 100 (γραμμή χωρίς χρέωση) για διευκρινίσεις.
Διαδικασία
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση κάρτας πολιτισμού, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήµα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει κάποιο ή είναι ελλιπές , ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
Βήµα 2: Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Ο πολίτης παραλαμβάνει την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
Βήµα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Ο Πολίτης παραλαμβάνει ταχυδρομικά την κάρτα από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, χωρίς περαιτέρω μεσολάβηση των ΚΕΠ, σε 10-15 μέρες το πολύ.
Η «Κάρτα Πολιτισμού» δίνει στον κάτοχο της το δικαίωμα:
Ελεύθερης εισόδου:
• Στα μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και
• Τους Αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ελεύθερης εισόδου σε θεατρικές παραστάσεις:
• Του Εθνικού Θεάτρου κάθε Τρίτη, και Πέμπτη, για περιορισμένο αριθμό θέσεων, καθώς και στις παιδικές παραστάσεις για τα παιδιά- κατόχους της Κάρτας.
• Του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο (στην απογευματινή παράσταση), και στις παιδικές παραστάσεις (Κυριακή πρωί) και
• Των δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων σε όλη την Ελλάδα.
Ελεύθερης εισόδου στις συναυλίες- παραστάσεις:
• Της «Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών».
• Της «Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης».
• Της «Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής».
• Της «Ορχήστρας των Χρωμάτων».
• Της «Εθνικής Λυρικής Σκηνής» για όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Σαββάτου, στο θέατρο «Ακροπόλ Νέα Σκηνή» και μόνον για τις παραστάσεις οπερέτας.
• Της «Όπερας Θεσσαλονίκης» για μια καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας για κάθε παραγωγή και
• Του «Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum».
Ελεύθερης εισόδου σε ορισμένες μουσικές εκδηλώσεις:
• Του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
• Του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ελεύθερης εισόδου κάθε Δευτέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες:
• Του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΟΛΥΜΠΙΟΝ 1 και 2) και
• Του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Εισόδου με μειωμένο εισιτήριο στις Κινηματογραφικές Αίθουσες:
• Του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (5 αντί 7).
• Του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (5 αντί 7).
• Του Δικτύου Δημοτικών Κινηματογράφων του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.
• Της Πανελλήνιες Ομοσπονδίας Αιθουσαρχών- Κινηματογραφιστών σε όλη την Ελλάδα (5 αντί 7) και
• Των συγκροτημάτων ODEON, STER CENTURY και VILLAGE CINEMAS στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη (5 αντί 7).
• Έκπτωση στην αγορά βιβλίων:
50% σε βιβλία στοκ και 10% σε σχολικά βιβλία από τα καταστήματα των μελών του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Βορείου Ελλάδος.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 27 / 2014 - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Εγγραφές στα εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου

Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2014 ξεκινούν οι φετινές εγγραφές στα εργαστήρια Παραδοσιακών & Λαϊκών Χορών, Ευρωπαϊκών & Μοντέρνων Χορών, Ζωγραφικής Ενηλίκων - Ανηλίκων, Θεατρικού Παιχνιδιού, Χειροτεχνίας, Κεντητικής, Κινηματογραφίας, Φωτογραφίας, Θεατρικό του Δήμου Περιστερίου.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι, με προτεραιότητα οι δημότες της πόλης μας στην κατανομή των ενδιαφερομένων στα τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζου...ν αποδεικτικό, όπου θα εμφανίζεται ο τόπος κατοικίας τους. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 24 Σεπτεμβρίου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες - εγγραφές στα γραφεία της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΔΠ), καθημερινά τις ώρες 09:00 - 14:00 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00 - 20:00, τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.
Τα εργαστήρια λειτουργούν στα πολιτιστικά στέκια του Δήμου Περιστερίου:
• ΔΕΠΑΔΠ - Θέατρο Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94 - πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Πυγμαχίας)
• Πολιτιστικός Χώρος Δημιουργίας (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ - Λόφος Αξιωματικών).
• Πολιτιστικό Στέκι (Στεργίου 24Α - Λόφος Αξιωματικών)
• Νέο Κινηματοθέατρο ΕΦΗ (Βασιλικών 6 - Κηπούπολη)
Για το Τμήμα Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο παράρτημα εργαστηρίων επί της οδού Ηρακλειδών 86 του Αγίου Ιεροθέου) καθημερινά τις ώρες 17:00 - 21:00, τηλέφωνο 2105755649.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 26 / 2014 - ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ




Πόσοι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι πήραν μετεγγραφή με το νόμο 4186

  

Μόλις το 44% των πολύτεκνων πρωτοετών φοιτητών εξασφάλισαν μετεγγραφή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ενώ για τους τρίτεκνους το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 37%, και στο 35% για τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν ότι με το νόμο 4186 πολύτεκνοι και τρίτεκνοι αντιμετώπιζαν προβλήματα στο να πάρουν μετεγγραφή, σε αντίθεση με το νέο πλαίσιο, όπου πλέον οι φετινοί πρωτοετείς που ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες θα μπορούν να λάβουν ελεύθερη μετεγγραφή.

Βέβαια, ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και φοιτητές που ανήκουν στην κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων και εισήχθησαν τα προηγούμενα χρόνια να μη δικαιούνται των ευεργετημάτων των φετινών εισαχθέντων. Το Υπουργείο Παιδείας είναι αντίθετο στην αναδρομική ισχύ του νόμου γιατί φοβάται ότι θα γιγαντωθεί περαιτέρω το κύμα των μετεγγραφών.

Όπως έχει γράψει το news.gr, το άρθρο 34 του ν. 4186 έδινε το δικαίωμα μεταφοράς θέσης ακόμα και στους τεταρτοετείς φοιτητές, αν και γι' αυτούς φαίνεται ότι το δικαίωμα αυτό δεν είχε νόημα, καθώς πολλοί τεταρτοετείς αλλά και τριτοετείς δεν κατέθεσαν αίτηση για μετεγγραφή, αφού βρίσκονταν λίγο πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν κενές θέσεις, που όμως δεν κατανεμήθηκαν σε πρωτοετείς και δευτεροετείς που έσπευσαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 8.438 υποψηφίων με οριστικοποιημένη αίτηση μετά τον οικονομικό έλεγχο, το 60,6% των αιτηθέντων μεταφοράς θέσης το αποτελούσαν οι πρωτοετείς και το 25,2% οι δευτεροετείς. Στον αντίποδα, μόλις το 3,4% των αιτηθέντων ήταν τεταρτοετείς και το 10,6% τριτοετείς.

Όπως προειπώθηκε, υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών των προηγούμενων ετών αδικούνται σε σύγκριση με τους φετινούς υποψηφίους, αφού δε δικαιούνται ελεύθερης μετεγγραφής, ενώ πολλοί είναι οι γονείς πολυμελών οικογενειών που βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους.