Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 31 / 2012 - Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


                   Ο  Δεκάλογος του Μηχανογραφικού


Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου του υποψηφίου αυτές τις μέρες, είναι το τελευταίο στάδιο στη διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στις Ανώτατες Σχολές. Είναι όμως πολύ σημαντική η σωστή του συμπλήρωση γιατί ένα λάθος τώρα μπορεί να καταστρέψει την προσπάθεια και το διάβασμα τόσων χρόνων.

Tο σταυροδρόμι των αποφάσεων

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου του υποψηφίου αυτές τις μέρες, είναι το τελευταίο στάδιο στη διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στις Ανώτατες Σχολές. Είναι όμως πολύ σημαντική η σωστή του συμπλήρωση γιατί ένα λάθος τώρα μπορεί να καταστρέψει την προσπάθεια και το διάβασμα τόσων χρόνων.
Με την κατάθεση του μηχανογραφικού του δελτίου ο υποψήφιος δηλώνει την επιθυμία του. Τι θέλει να σπουδάσει και σε ποια πόλη. Αν τα μόριά που συγκεντρώνει στις εισαγωγικές εξετάσεις το επιτρέπουν θα πετύχει στην πρώτη σχολή που επέλεξε.
Οι αποφάσεις πρέπει να συνδυάσουν τις επιθυμίες και τα όνειρα με την πραγματικότητα των μορίων και των οικονομικών συνθηκών. Τις ελπίδες για αξιοπρεπή εργασία, με τις σπουδές. Δύσκολες οι αποφάσεις, θα προσπαθήσουμε όμως να βρούμε το μπούσουλα, που θα σας επιτρέψει να σπουδάσετε αυτό που επιθυμείτε κι όχι απλά αυτό που είναι της μόδας.
Σκοπός σας είναι τα μόρια που συγκεντρώσατε, να σας επιτρέψουν να βρεθείτε στη σχολή ή το τμήμα της επιθυμίας σας ή αν αυτό δεν είναι εφικτό στο πλησιέστερο στις επιθυμίες σας.

Δεν υπάρχουν κακές και καλές Σχολές, υπάρχουν μόνο Σχολές που σας ταιριάζουν και θα θέλατε να είστε φοιτητής τους και άλλες που δεν επιθυμείτε.

Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να συμπληρώσετε τη στήλη σειρά προτίμησης, στο Μηχανογραφικό Δελτίο που πήρατε από το σχολείο σας, με αύξοντες αριθμούς από το 1 προς τα κάτω. Μη ξεκινήσετε τη συμπλήρωση πριν διαβάσετε τη συνέχεια.

Ποιους αφορά

Μηχανογραφικό δελτίο συμπληρώνουν μέχρι τις 5 Ιουλίου οι εξής κατηγορίες υποψηφίων:
1. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας του 90%, οι υποψήφιοι δηλαδή που εξετάστηκαν φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις - που τελείωσαν φέτος το λύκειο ή προηγούμενη χρονιά - και προέρχονται από ημερήσια γενικά λύκεια ή από ΕΠΑΛ (ομάδα Β).
2. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας του 10%, οι υποψήφιοι δηλαδή που αποφοίτησαν το 2010 ή το 2011 και δεν εξετάστηκαν φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις.
3. Οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα εσπερινά γενικά λύκεια και συμμετείχαν φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις των γενικών εσπερινών λυκείων.
4 Οι υποψήφιοι που προέρχονται από ημερήσια ή εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδας Α).

Πώς γίνεται η επιλογή;

Στους υπολογιστές του Υπουργείου Παιδείας εισάγονται οι προφορικοί και γραπτοί βαθμοί των υποψηφίων, καθώς και οι προτιμήσεις τους, όπως αυτές εκφράζονται με τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, που γίνεται ηλεκτρονικά. Υπολογίζονται αυτόματα τα μόρια των υποψηφίων, και κατατάσσονται, οι υποψήφιοι, σε φθίνουσα σειρά των μορίων που συγκέντρωσαν (δηλαδή από τον πρώτο προς τον τελευταίο). Η διαδικασία επιλογής ξεκινά από τον πρώτο, ο οποίος φυσικά εισάγεται στη σχολή της πρώτης του προτίμησης. Μετά προχωρά ο υπολογιστής στο δεύτερο, και συνεχίζει. Σε κάθε υποψήφιο, του οποίου έρχεται η σειρά, σύμφωνα με τα μόρια που συγκεντρώνει, να εισαχθεί σε ένα τμήμα, ο υπολογιστής ελέγχει την πρώτη του επιλογή. Αν υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις, αν δηλαδή δεν έχουν καλυφθεί από τους προηγούμενους υποψηφίους, οι οποίοι έχουν περισσότερα μόρια και προηγούνται, τότε ο υποψήφιός μας καταλαμβάνει μια θέση στο συγκεκριμένο τμήμα. Αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις στο τμήμα της πρώτης του επιλογής, τότε προχωρά στη δεύτερη επιλογή του. Αν υπάρχουν κενές θέσεις, εισάγεται, αν όχι, ο υπολογιστής προχωρά στην επόμενη επιλογή του υποψηφίου, μέχρι να βρεθεί κενή θέση σε κάποιο από τα τμήματα που έχει επιλέξει ο υποψήφιος ή μέχρι να εξαντληθούν τα τμήματα που δήλωσε. Αν εξαντληθούν τα τμήματα, που δήλωσε ο υποψήφιος, χωρίς να βρεθεί κενή θέση, τότε δεν εισάγεται πουθενά. Διαφορετικά εισάγεται στο πρώτο τμήμα, απ’ αυτά που δήλωσε, στο οποίο θα βρεθεί κενή θέση. Τα μόρια του υποψηφίου που εισάγεται τελευταίος σε ένα τμήμα, αποτελούν τη βάση του τμήματος.


Οι ειδικές κατηγορίες

Αν ο υποψήφιος ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία τότε σε κάθε σχολή που έχει δηλώσει στο μηχανογραφικό του ελέγχεται αν υπάρχει θέση και με τη γενική σειρά και με την ειδική κατηγορία. Αν ο υποψήφιος έχει γράψει καλά τότε βρίσκεται ψηλά στη φθίνουσα σειρά των υποψηφίων και μπορεί να εισαχθεί με τη γενική σειρά, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιήσει την ειδική κατηγορία. Γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε καμία υπόθεση ή πρόβλεψη για τη διαμόρφωση των βάσεων των ειδικών κατηγοριών.


Η επιθυμία ως κριτήριο επιλογής

Το σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή σπουδών είναι η επιθυμία του υποψηφίου. Πρέπει να δει το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων που τον ενδιαφέρουν και να επιλέξει με κριτήριο αυτό που του αρέσει. Ετσι θα γίνει καλός σ’ αυτό που κάνει και θα έχει μικρότερο τον κίνδυνο της ανεργίας. Δεν θα πρέπει να κοιτάξει τις επαγγελματικές προοπτικές του πτυχίου που θα πάρει στο τέλος των σπουδών του; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τους περισσότερους υποψηφίους. Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Η αλήθεια είναι ότι οι φοιτητές που θα εισαχθούν φέτος στις σχολές θα χρειαστούν γύρω στα 8-10 χρόνια μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, το μεταπτυχιακό τους, που έχει γίνει απαραίτητο, και τη θητεία τους στο στρατό οι άνδρες. Σε μία δεκαετία η Ελλάδα θα είναι μία τελείως διαφορετική χώρα από αυτήν που γνωρίζουμε τώρα μετά τη μεταμόρφωσή της από την… τρόικα. Οι εργασιακές σχέσεις θα είναι διαφορετικές και πιθανόν ο προσανατολισμός της οικονομίας μας. Καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη για τη ζήτηση των επαγγελμάτων στο μέλλον, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι δάσκαλοι
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δασκάλων. Οσοι μέχρι πριν από τρία χρόνια επέλεγαν το επάγγελμα του δασκάλου, στηριζόμενοι στον άμεσο διορισμό, τη μονιμότητα, τις συνθήκες εργασίας και τις μεγάλες διακοπές, θα εκπλαγούν όταν τελειώνοντας τη σχολή διαπιστώσουν πόσο πολύ θα έχει αλλάξει το επάγγελμα ως προς τις εργασιακές του συνθήκες. Αν λοιπόν το επέλεξαν για τις εργασιακές του συνθήκες θα απογοητευτούν. Αν το επέλεξαν γιατί έχουν το «δασκαλίκι» μέσα τους, δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.
Οι μόνες σχολές που έχουν εγγυημένη επαγγελματική ζωή είναι οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Γι’ αυτό είναι περιζήτητες και οι βάσεις τους θα ανεβαίνουν όσο οι προσφερόμενες θέσεις μειώνονται.
Η απόσταση
Η απόσταση από την οικογενειακή εστία εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα επιλογής σπουδών, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είναι αδύνατο.
Εύστοχη Επιλογή
Επιλογή χωρίς μείωση μορίων είναι η εύστοχη επιλογή. Η δυνατότητα δήλωσης πανεπιστημιακών σχολών από τα συγκεκριμένα πεδία προϋποθέτει την κατάλληλη επιλογή του 6ου μαθήματος γενικής παιδείας.
Τις επιλογές από κάθε πεδίο βλέπετε στο σχήμα που ακολουθεί

Η ηλεκτρονική συμπλήρωση - τα βήματα

1ο βήμα: Επιλογή μίας εκ των δύο δυνατοτήτων
Α. Συμπλήρωση νέου μηχανογραφικού (μπορούν να συμπληρωθούν πολλά) ή διόρθωση υπάρχοντος μηχανογραφικού (που έχουμε ήδη συμπληρώσει)
Β. Οριστικοποίηση κάποιου από τα υπάρχοντα μηχανογραφικά. Γίνεται μία φορά και είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία, άρα θέλει προσοχή. Καλό θα είναι οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους, αφού δουν τη βαθμολογία τους.
2ο βήμα: Είσοδος. Απαιτείται ο οκταψήφιος κωδικός υποψηφίου που υπάρχει πάνω στο καρτελάκι του υποψηφίου και ο κωδικός ασφαλείας που έφτιαξε ο υποψήφιος στο σχολείο του. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση των δύο λέξεων για λόγους ασφαλείας του συστήματος.
3ο βήμα: Συμπλήρωση ατομικών στοιχείων. Δεν είναι απαραίτητη. Οι υποψήφιοι θα δουν προσυμπληρωμένα, σε γκρι φόντο, τα κρίσιμα στοιχεία, όπως η κατεύθυνση, το 6ο μάθημα, τις Αρχές Οικονομικής θεωρίας, αν εξετάστηκαν, καθώς και το ειδικό μάθημα, αν επέλεξαν να εξεταστούν σε ειδικό μάθημα. Οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών θα δουν ήδη καταχωρισμένη την ειδική κατηγορία στην οποία ανήκουν.
4ο βήμα: Επιλογή Επιστημονικών Πεδίων αν πρόκειται για μηχανογραφικό υποψηφίου από Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ομάδα Β. Αν πρόκειται για υποψήφιο ΕΠΑΛ ομάδας Α, τότε έχουμε την επιλογή Επιστημονικού Τομέα. Η επιλογή αυτή γίνεται ανάλογα με την κατεύθυνση και το 6ο μάθημα που επέλεξε ο υποψήφιος. Δεν εμφανίζονται δηλαδή και τα 5 επιστημονικά πεδία, αλλά μόνον όσα πεδία μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος. Από τα εμφανιζόμενα πεδία μπορεί να επιλέξει μόνο δύο.
6ο βήμα: Επιλογή σχολών και η κατάταξή τους σε σειρά προτίμησης. Το κυρίως μέρος της διαδικασίας.
7ο βήμα: Σύνοψη, αποθήκευση, εκτύπωση του πρόχειρου μηχανογραφικού. Αυτό το μηχανογραφικό δελτίο μπορεί να διορθωθεί όποια στιγμή θέλει ο υποψήφιος και να αποθηκευτεί ξανά. Προσοχή, από φέτος δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά διαφορετικά μηχανογραφικά. Μπορείτε να εργαστείτε μόνο σε ένα.
Μία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι είναι ότι δεν μπορεί ο υποψήφιος να δημιουργήσει πολλαπλά μηχανογραφικά, αλλά μόνον ένα. Αυτό διορθώνει όσες φορές θέλει και όταν καταλήξει το υποβάλλει οριστικά.

Η λειτουργία των κουμπιών που υπάρχουν δίπλα σε κάθε σχολή

Oταν πατήσουμε το πρώτο κουμπί (το τρίγωνο), συμπληρώνεται στο κουτί προτίμησης ο επόμενος αύξων αριθμός προτίμησης.
Oταν πατήσουμε το δεύτερο κουμπί (το x), σβήνεται ο αριθμός προτίμησης που έχουμε βάλει στο κουτί προτίμησης.
Oταν πατήσουμε το τρίτο κουμπί (το συν), προστίθεται ένας αριθμός επιπλέον από εκεί και κάτω, ώστε να μπορέσουμε να παρεμβάλουμε έναν αριθμό κάπου αλλού. Στην εικόνα του παραδείγματος, δηλαδή, αν πατήσουμε το + στην επιλογή Nο 2, αυτή θα γίνει 3, το 3 θα γίνει 4 και ούτω καθεξής μέχρι να εξαντληθούν οι αριθμοί. Απελευθερώνεται έτσι η επιλογή 2 για να τη δηλώσουμε σε μία άλλη σχολή. Να παρεμβάλουμε δηλαδή μία άλλη σχολή ως επιλογή Nο 2. Αν πατήσουμε το + στο 3 αυτό θα γίνει 4, το 4 θα γίνει 5 και θα ελευθερωθεί το 3 για να δηλώσουμε μία σχολή στο 3.
Ο σχεδιασμός και η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής είναι πολύ καλός.

Οι ειδικές κατηγορίες

Οσοι μέχρι το 2010 είχαν δικαίωμα μετεγγραφής, δηλαδή οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι ορφανοί και όσοι έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, χάνουν το δικαίωμα μετεγγραφής χωρίς ποσοτικό περιορισμό. Στη θέση των μετεγγραφών καθιερώθηκαν οι θέσεις ειδικής κατηγορίας. Είναι συγκεκριμένες θέσεις σε κάθε τμήμα, διαφορετικές για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και για τα κοινωνικά κριτήρια, στα οποία εντάσσονται όλες οι άλλες κατηγορίες των πρώην δικαιούχων μετεγγραφής. Ολοι αυτοί κρίνονται και για τη γενική σειρά αλλά και για τις επιπλέον θέσεις της ειδικής κατηγορίας σε κάθε τμήμα.

Η επιλογή για τη γενική σειρά

Οι υποψήφιοι μπαίνουν σε φθίνουσα σειρά μορίων και ξεκινά η επιλογή από αυτόν με τα υψηλότερα μόρια, ακολουθεί ο επόμενος και συνεχίζεται η επιλογή. Σε κάθε υποψήφιο ελέγχει το μηχανογραφικό σύστημα, αν υπάρχει κενή θέση στην πρώτη του επιλογή, αν όχι, κοιτάζει τη δεύτερη, αν όχι, την Τρίτη, μέχρι να εξαντληθούν οι επιλογές ή να βρεθεί κενή θέση σε κάποια από τις επιλογές του υποψηφίου. Ο υποψήφιος περνά στο πρώτο τμήμα στο οποίο βρέθηκε κενή θέση στη λίστα με τις προτιμήσεις του στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν δεν βρεθεί κενή θέση σε κανένα τμήμα από όσα έχει δηλώσει ο υποψήφιος, μένει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι επιπλέον θέσεις

Οι πρώην δικαιούχοι μετεγγραφής κρίνονται και για τις θέσεις της γενικής σειράς και για τις θέσεις της ειδικής κατηγορίας στην οποία ανήκουν. Ο υπολογιστής του υπουργείου Παιδείας, όταν έλθει η σειρά του υποψηφίου, ελέγχει αν υπάρχει κενή θέση στην πρώτη επιλογή του υποψηφίου με τη γενική σειρά. Αν δεν υπάρχει, ελέγχει αν υπάρχει κενή θέση στην ειδική κατηγορία στην οποία ανήκει ο υποψήφιος. Αν δεν υπάρχει, προχωρά στη δεύτερη επιλογή του και συνεχίζει μέχρι να βρει την πρώτη κενή θέση σε μία σχολή είτε με τη γενική σειρά είτε με την ειδική κατηγορία. Αν δεν βρεθεί κενή θέση σε καμία από τις επιλογές του υποψηφίου, τότε δεν περνάει πουθενά. Αν εισαχθεί σε ένα τμήμα, τότε δεν μετακινείται σε άλλο τμήμα κοντινότερο στον τόπο κατοικίας του. Φοιτά εκεί όπου πέτυχε ή δεν σπουδάζει καθόλου. Είναι προφανές λοιπόν ότι με το νέο τρόπο εισαγωγής οι πρώην δικαιούχοι μετεγγραφής πρέπει να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Μπορούν να σπουδάσουν σε άλλη πόλη ή δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα; Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να σπουδάσουν σε άλλη πόλη, δεν πρέπει να δηλώσουν σχολές σε καμία πόλη μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, πριν εξαντλήσουν όλα τα τμήματα της πόλης τους. Κι αυτές οι σχολές «εκτός» δεν θα έχουν κανένα νόημα παρά μόνον την επιτυχία σε μία σχολή χωρίς αντίκρισμα σπουδών.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 30 / 2012 -ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΞΙΑΣ 1000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ COORDINATOR GROUP

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


         Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου σε συνεργασία με  το Εκπαιδευτικό Όμιλο Coordinators Group  στηρίζει οικονομικά μαθητές Λυκείου τριτέκνων οικογενειών με επτά (7)  δωροεπιταγές αξίας η κάθε μια 1000 euro .
          Η εξαργύρωση γίνεται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών  Coordinators Α.Ε.Ε.Κ-Ε.Ε.Σ ,επιλέγοντας προγράμματα σπουδών μεταξύ 35 επαγγελματικών κατηγοριών & των 60 προγραμμάτων για Άμεση Επαγγελματική Αποκατάσταση .
          Η δωροεπιταγή ισχύει για προγράμματα σπουδών ετήσια ή μεγαλύτερης διάρκειας .Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε εναλλακτικά να τα παρακολουθήσετε και ζωντανά από τον χώρο σας με το πρωτοποριακό πατενταρισμένο σύστημα COORDINATORS LIVE E- LEARNING SYSTEM .Οι τιμές των προγραμμάτων- σπουδών υπόκεινται στο Αγορανομικό Παρατηρητήριο Τιμών . Η δωροεπιταγή εξαργυρώνεται στα γραφεία του Ομίλου Coordinators ( Εθνάρχου Μακαρίου 29, Περιστέρι ) μέχρι την 31/12/2012 .
Η δωροεπιταγή θα δίνετε από τα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων  (Ανδριτσαίνης 5) κάθε Δευτέρα και Πέμπτη  19:00 με 21:00 κατόπιν ενημέρωσης σας για τα προγράμματα σπουδών από τον όμιλο Coordinators ( www.lco.gr)  .
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι σίγουρος για την επιλογή του καθώς ο αριθμός των δωροεπιταγών είναι περιορισμένος . Θερμή παράκληση από τον Σύλλογο προς τα μέλη μας να μην σπαταληθεί αυτή η πολύτιμη ευκαιρία που δίνεται για γνώση .

            Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο  Σταματάκη Αριστόδημο μέλος της επιστημονικής Ευρωπαϊκής Ένωσης E.E.M.C.//M.Q.I  και μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος .
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 210-5734000  ,  6948240488 , 6948240490


ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 29 / 2012 -ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ WATER PARK

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


WATER PARK ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Γενική είσοδος στις οικογένειες των Τριτέκνων Περιστερίου  με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου μας, 22 ευρώ για όλοι την οικογενεια και 20% έκπτωση στο Εστιατόριο και μια ακόμα είσοδος για οποιαδήποτε ημέραγια όλο το καλοκαίρι του 2012 .

ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 28 / 2012 -ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΥΟΥ

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου από 18-6-2012 έως και 5-7-2012  για τους Υποψήφιους Τρίτεκνους Φοιτητές που θα δηλώσουν  την Ειδική Κατηγορία Τριτέκνων.
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και φέτος εφαρμόζει την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτό τον κωδικό ασφάλειας και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 ως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 θα επεξεργάζονται και τελικά θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση  http://exams.minedu.gov.gr/, παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.
Με αυτήν την εφαρμογή, οι υποψήφιοι, αφού πάρουν τον κωδικό τους από το Λύκειο, πρέπει να υποβάλουν από 18-6-2012 ως και 5-7-2012 οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε όσους υποψηφίους που για οποιονδήποτε λόγο επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειο, τούς δίνεται η δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να υπαχθούν οριστικά σε μία και μόνο ειδική περίπτωση.
Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων (με νέα εξέταση), αλλά τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε κανένα μάθημα, δικαιούνται να τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης. Αν αυτοί οι απόφοιτοι τελικά αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (το δικαίωμα αυτό έχουν οι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2010 ή 2011), θα πρέπει από τις 15-6-2012 μέχρι και τις 22-6-2012 να προσέλθουν στο Λύκειο, προκειμένου να δημιουργήσουν νέο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να χαρακτηριστούν εκ νέου ως ειδική περίπτωση (αν ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση), ακόμα και αν το έχουν ήδη κάνει από 8-5-2012 ως και 18-5-2012.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Ερ. Α1: Πόσες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος;
Απ. Α1: Ο υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μόνο μία από τις τρεις περιπτώσεις (πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων). Ο ενδιαφερόμενος, προκειμένου να αποφασίσει τι θα επιλέξει, μπορεί να λάβει υπόψη του τον αριθμό των επιπλέον θέσεων ανά περίπτωση που έχουν ανακοινωθεί για κάθε Σχολή (www.minedu.gov.gr, Δελτίο Τύπου 10.5.2012)

Ερ. Α2: Υπάρχει ηλικιακό όριο στους τρίτεκνους;
Απ. Α2: Όχι, δεν υπάρχει ηλικιακή διάκριση για τα τρίτεκνα τέκνα και τα αδέρφια τους.

Ερ. Α3: Η οικογενειακή κατάσταση παίζει ρόλο στους τρίτεκνους;
Απ. Α3: Όχι, η ένταξη στην κατηγορία των τριτέκνων είναι ανεξάρτητη της οικογενειακής κατάστασης των τέκνων και των αδερφών τους (π.χ. άγαμα ή έγγαμα)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
O Γ. Γραμματέας     Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 27 / 2012 - ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΟΙ ΠΑΝΕΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΧΡΙ 30-9-2012

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


Αγαπητά μέλη


Συνεχίζετε η προσφορά και μπορείτε να προμηθεύεστε πάνες Libero σε ειδική τιμή προσφοράς, μετά από ειδική συμφωνία του Συλλόγου μας, με την με την εταιρεία ιατρικών ειδών GKMED και την εταιρεία SCA η οποία εισάγει τις πάνες Libero στην Ελλάδα.

ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ – ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 30/9/2012

Με την αγορά 3 κούτες πάνες Libero Ν4 με έκπτωση 50%, παίρνετε και 1 τέταρτη κούτα Εντελώς Δωρεάν.


                                                


Χρειάζεται να προ-παραγγέλνετε τις κούτες με τις πάνες Libero στο γραφείο του Συλλόγου Περιστερίου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 6-9μμ στο τηλ 210 5713037, ή στο κιν 6972995372 ο πρόεδρος κ.Δροσάκης Ε., ή στο κιν 6955090942 Γ.Γραμματέας κ. Χριστοθανόπουλος Δ. ,ή email , λέγοντας ή γράφοντας πόσες κούτες χρειάζεστε, ποιο νούμερο, ονοματεπώνυμο, αριθμό κινητού απαραίτητα για άμεση επικοινωνία.
Τις πάνες θα τις παραλαμβάνεται περίπου 1 εβδομάδα μετά την παραγγελία.
Δημιουργήσαμε ειδική τηλεφωνική γραμμή για τα μέλη μας αφού μπορείτε να δίνετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας και στο τηλ 2109927283 και  210 9927583  στα γραφεία της εταιρίας medical solutions ,από της 10:00πμ έως και 6.00μμ , λέγοντας απο ποιό Σύλλογο είσαστε , πόσες κούτες χρειάζεστε, ποιο νούμερο, ονοματεπώνυμο, αριθμό κινητού απαραίτητα .

Στην παραλαβή θα πρέπει να έχετε και την κάρτα μέλους του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου ανανεωμένη για το 2012 .
Οι πάνες LIBERO θα διατίθενται κατευθείαν στα σπίτια όλων όσων έχουν παραγγείλει ΕΝΤΟΣ του Νομού Αττικής, από την εταιρεία.


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 26 / 2012 - ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ & ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ

Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ , ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ , ΙΛΙΟΥ , ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ( ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ( ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ )

Εγγραφές στον σύλλογο , ταυτότητες , θεώρηση ταυτοτήτων
Για να γραφτεί κάποιο νέο μέλος στο Σύλλογο χρειάζονται :

1) Για την εγγραφή στο σύλλογο απαιτούνται :
α) Ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επικυρωμένο εντός του τελευταίου τριμήνου .
β) από μία φωτογραφίες των μελών που θα εκδοθούν ταυτότητες.
γ) φωτοτυπία των ταυτοτήτων των δυο γονέων μπρος και πίσω όψη
δ) την ετήσια οικογενειακή συνδρομή ειναι 15 ευρώ για ετήσια συνδρομή ΚΑΙ 5 ευρώ για την εγγραφή στον σύλλογο .
ε) αίτηση εγγραφής ( έντυπο του Συλλόγου )

Όλοι οι Σύλλογοι εγγράφουν και έχουν ανάγκη από μέλη και με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο δυνατοί.

2 ) Ταυτότητες τριτέκνων - Ισχύς και Θεώρηση τους

Οι χαρακτηριζόμενοι από την πολιτεία ως τρίτεκνοι , εφοδιάζονται με ταυτότητα μέλους του συλλόγου, που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της τριτεκνικής τους ιδιότητας.
Ο εφοδιασμός και η επίδειξη θεωρημένης ταυτότητας μέλους του συλλόγου βοηθάει τον δικαιούχο να τύχει των ευεργετημάτων που παρέχει η πολιτεία στους τριτέκνους και σε διάφορες επιμέρους προσφορές καταστημάτων , υπηρεσιών, εταιριών κ.λ.π. .

Η θεώρηση των ταυτοτήτων γίνεται ανά έτος και ισχύει από 1 Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου και ειδικότερα :

Α ) Των τριτέκνων γονέων .
Β ) Των αγάμων τέκνων (αγόρια και κορίτσια) εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι τη συμπλήρωση του έτους αυτού.
Γ ) Των αγάμων τέκνων που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαιδεύσεως και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.
Δ ) Των αγάμων τέκνων, που εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και εφόσον διαρκεί η στράτευσή τους.
Ε ) Των τέκνων (ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής καταστάσεως) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ισοβίως.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O Γ. Γραμματέας                 Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 25 / 2012 - ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΑ WATER PARK ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

WATER PARK ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Για το τριήμερο 8-9 και 10 Ιουνίου με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου μας, 5 ευρώ η είσοδος για κάθε άτομο και 20% έκπτωση στο Εστιατόριο και μια ακόμα είσοδος για οποιαδήποτε ημέρα μέχρι τις 7 Ιουλίου για όλους .
Για μετά το τριήμερο προσπαθούμε να έχουμε εκπτωτικά κουπόνια .

ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ


Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΓΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΓΑ - ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,  πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και  ισόβια σύνταξη) του Γ’ διμήνου 2012, λόγω τεχνικών προβλημάτων,  προβλέπεται να καταβληθούν σε λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ., σε 472.676 οικογένειες, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 112.882.571,28 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση με νεώτερη ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Νο 5 -ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς -μέλη του συλλόγου μας ,

 Το Δ. Σ του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου σας προσκαλεί στην  έκτακτη  Γενική Συνέλευση  του , την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 10: 30 στην αίθουσα του Κ.Υ.Β.Ε Περιστερίου , Ενθ. Μακαρίου 1

με θέματα :

  1. Εκλογή Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης
  2. Έγκριση ένταξης του Συλλόγου στην Ομοσπονδία Ο.ΠΟ.ΤΤΕ
  3. Αλλαγή συγκεκριμένων άρθρων στο Καταστατικό του Συλλόγου
  4. Έκκριση για την συμμετοχή μελών του Δ/Σ στις Συνελεύσεις της ΟΠΟΤΤΕ μέχρι την οριστική ένταξη και τις εκλογές.
  5. Ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις οικογένειες των τριτέκνων , επιδόματα , ασφαλιστικό , ομοσπονδία .
  6. Ορισμός Επιτροπών και ομάδων εργασιών   
Η παρουσία σας είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.

 Όποιος θέλει να δηλώσει μέλος  στις επιτροπές για τους όμορους Δήμους  ( Πετρούπολης , Ιλίου , Αγ. Αναργύρων , Αιγάλεω  ) μπορεί να δηλώσει συμμετοχή. 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Εμμανουήλ Δροσάκης                            Δημήτριος Χριστοθανόπουλος