Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 12 / 2012 - ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


Καταργούνται οι όροι στις μετεγγραφές πολυτέκνων και τριτέκνων στα ΑΕΙ & ΑΤΕΙ


Μετά από το  αίτημα και την συνάντηση της Ομοσπονδίας  και των Συλλόγων με την υφυπουργό Παιδείας για το θέμα των μετεγγραφών  την Πέμπτη το βράδυ  κατατέθηκε η  τροπολογία για την κατάταξη παιδιών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών στην κατάταξή τους στα Πανεπιστήμια κατατέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το σύστημα μετεγγραφών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχει καταργηθεί. Οι υποψήφιοι που ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες μπορούσαν να διεκδικήσουν το σύνολο των θέσεων που απευθύνονταν σε όλους τους υποψήφιους, αλλά ταυτόχρονα είχαν και ένα ποσοστό 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στην κατηγορία τους. Όμως υπήρχαν τρία κριτήρια: τα μόρια στις εξετάσεις, η σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό και το οικογενειακό εισόδημα.
Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, απαλείφονται προϋποθέσεις και όροι που είχαν μπει και αποτέλεσαν εμπόδια για την δίκαιη αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κατηγοριών υποψηφίων. Έτσι αίρεται το ηλικιακό όριο που υπήρχε για τα αδέλφια των υποψηφίων και συγκεκριμένα για να μετεγγραφούν θα έπρεπε τα αδέλφια τους να ήταν κάτω των 23 ετών εφόσον επρόκειτο για πολύτεκνους και 26 εφόσον επρόκειτο για τρίτεκνους. Παράλληλα υπήρχε και όριο εισοδήματος 60.000 ευρώ συν 10.000 για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δευτέρου.
Στην τροπολογία επίσης ορίζεται ότι «προσδιορίζεται κατ' αρχάς ρητά ότι από τη στιγμή που θα κτηθεί κατά νόμο η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα και με την σχετική πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 6 ν. 3454/2006». Ωστόσο ο συνολικός αριθμός εισακτέων των ειδικών αυτών κατηγοριών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των θέσεων των εισακτέων

                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο


O Γ. Γραμματέας          Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Νο 3 / 2012 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί για τους ενδιαφερόμενους δημότες η παραλαβή των παραγγελιών πατάτας από τον Αγροτικό Σύλλογο Νευροκοπίου.
Η παραλαβή του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο στάθμευσης του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου επί των οδών Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως.
Η παραλαβή γίνεται με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας του αιτούντος. Επίσης, οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν τη δράση για φθηνά – ποιοτικά αγροτικά προϊόντα παρακαλούνται να φέρουν το ακριβές αντίτιμο της παραγγελίας τους.
Όσον αφορά τις παραγγελίες πατάτας ο Δήμος Περιστερίου θα δέχεται μέχρι και την Τετάρτη, ώρα 14:30. Υπεύθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος Μέριμνας του Πολίτη Αναστάσιος Θεοδωράκος (κινητό τηλ. 6944226353). Πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105701033, 2105711351, e-mail: mayor1@peristeri.gr

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Νο 2 / 2012 - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ 

Δήμος Περιστερίου προχωράει σε μία ακόμη δράση για να διευκολύνει τη διακίνηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές σε φθηνές τιμές. Αυτήν τη φορά, ήρθε σε συνεννόηση για την προμήθεια φθηνής πατάτας με τον Αγροτικό Σύλλογο Νευροκοπίου.

Για τη διανομή της πατάτας θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους Περιστεριώτες από τον Δήμο. Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί από τον Αγροτικό Σύλλογο Νευροκοπίου.
Καλούνται οι δημότες, να συμπληρώσουν την αίτηση παραγγελίας. Σημειώνεται ότι θα διατίθενται συσκευασίες των 20 κιλών με 6,50 ευρώ και των 30 κιλών με 9,00 ευρώ. Στις τιμές περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 13%. Η κάθε παραγγελία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 60 κιλά.

Το έντυπο παραγγελίας μπορούν να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι και να το υποβάλλουν στα εξής σημεία της πόλης μας:

1. Ισόγειο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (πλατεία Δημοκρατίας), ώρες 8:30 –   14:30.
2. ΚΕΠ Ανθούπολης (Αγ. Μαρίνης 77), ώρες 8:30 – 14:30.
3. ΚΕΠ Νέας Ζωής, (Πελοπίδα 168), ώρες 8:30 – 14:30.
4. Ιστοσελίδα του Δήμου http:www.peristeri.gr στην επικαιρότητα.

Υπεύθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος Μέριμνας του Πολίτη Αναστάσιος Θεοδωράκος (κινητό τηλ. 6944226353). Πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105701033, 2105711351, e-mail: mayor1@peristeri.gr



              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     O Γ. Γραμματέας       Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Νο 1 / 2012 - ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΤΗΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΤΗΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενες δυσκολίες, προχώρησε σε συνεννόηση για την προμήθεια στους δημότες μας φτηνής πατάτας και ελαιόλαδου, χωρίς τη διαμεσολάβηση των μεσαζόντων.

Όσοι από τους δημότες ενδιαφέρονται, μπορούν να προμηθεύονται πατάτες κίτρινες Νευροκοπίου και λάδι Αργολίδος απευθείας από τους παραγωγούς, στην τιμή των 0,32 Ευρώ το κιλό οι πατάτες και 2,80 Ευρώ το λίτρο το λάδι, κατόπιν σχετικής παραγγελίας. Οι πατάτες θα παραδίδονται στους καταναλωτές σε συσκευασίες των 25 κιλών και το λάδι σε συσκευασία των 5 λίτρων, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν.
Οι παραγγελίες θα γίνονται με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου από 8/3/2012 το οποίο κατατίθεται στο κτίριο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ.Δημοκρατίας 61), στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων (Ηρώων Πολυτεχνείου και Ι.Μέρλα) και στο κτίριο Δημαρχείου της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού (Λ. Φυλής 52) από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Για την ημέρα και ώρα της παραλαβής και εξόφλησης της παραγγελίας σας στον προμηθευτή, θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά από το αρμόδιο τμήμα.
Υπεύθυνος : Σωτήρης Καμαρινόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Τηλ Επικοινωνίας: Βάσω Σταγάκη, 213 2023656.

               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    O Γ. Γραμματέας      Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ Νο 1 / 2012 - Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

O Δήμος Ιλίου, στo πλαίσιο άσκησης της Κοινωνικής του Πολιτικής και προκειμένου να ενισχύσει τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες του, θα χορηγήσει τρόφιμα για την εορτή του Πάσχα 2012, σε άπορες οικογένειες και μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Οι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση των τροφίμων, θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
1• Αίτηση (παρέχεται από τα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας).
2• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
3• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4• Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του οικονομικού έτους 2011 και του
φορολογικού εντύπου Ε9 - διαφορετικά υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. που πιστοποιεί ότι ο δικαιούχος δεν υποχρεούται να κάνει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.
5• Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ / τηλεφώνου ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας στο Δήμο Ιλίου.
6• Γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή απόκομμα προνοιακού επιδόματος ή βεβαίωση εγγραφής στα αντίστοιχα μητρώα της Πρόνοιας σε περίπτωση αναπηρίας 67% και άνω.
7• Κάρτα ανεργίας.
Αιτήσεις θα κατατίθενται από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Νέστορος 101, 2ος όροφος, από τις 9.30 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Η επιλογή των τελικών δικαιούχων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας, βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου στα τηλέφωνα: 213 2030016-018 και 213 2030042.

                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    O Γ. Γραμματέας             Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Νο 1 / 2012 - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εξαιρετικό ελαιόλαδο σε χαμηλή τιμή από το Δήμο Περιστερίου

Αγαπητά μας μέλη με 
Ο Δήμος Περιστερίου προχωράει σε μία ακόμη δράση για να διευκολύνει τη διακίνηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές σε φθηνές τιμές.
Αυτήν τη φορά, ήρθε σε συνεννόηση για την προμήθεια ελαιολάδου σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λακωνίας. Το ελαιόλαδο ανήκει στην κατηγορία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ και διαθέτει πιστοποιητικά: ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2000 (Συστήματα διαχείρισης Ποιότητας) και ΕΛΟΤ EN ISO:22000:2005 (Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων).
Η συλλογή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου 2012 και για τη διανομή του ελαιολάδου θα υπάρξει ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους Περιστεριώτες από τον Δήμο. Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λακωνίας.
Καλούνται οι δημότες, που επιθυμούν να προμηθευτούν το ελαιόλαδο Λακωνίας στην τιμή 14,50 ευρώ τα 5 λίτρα, να συμπληρώσουν την αίτηση παραγγελίας.
Το έντυπο παραγγελίας μπορούν να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι και να το υποβάλλουν στα εξής σημεία της πόλης μας:
1.      Ισόγειο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (πλατεία Δημοκρατίας), ώρες 8:30 – 14:30.
2.      ΚΕΠ Ανθούπολης (Αγ. Μαρίνης 77), ώρες 8:30 – 14:30.
3.      ΚΕΠ Νέας Ζωής, (Πελοπίδα 168), ώρες 8:30 – 14:30.
4.      Ιστοσελίδα του Δήμου http:www.peristeri.gr στην επικαιρότητα.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105701033, 2105711351,
e-mail: mayor1@peristeri.gr

                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
          O Γ. Γραμματέας              Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 11 / 2012 - ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ1/1/2012 ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩΤΩΝ 45.000 ΕΥΡΩ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


Αγαπητά μας μέλη με 
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4052 (ΦΕΚ Α΄41/01/03/2012) του
Νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης... για εφαρμογή του νόμου «Εγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων εθνικήςοικονομίας» και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ' ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Άρθρο 27

22.Διακόπτεται από 1.1.2012 η παροχή όλων των οικογενειακών επιδομάτων σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα τέκνα και στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν συνολικό καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ.

              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
O Γ. Γραμματέας           Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10 / 2012 - ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ & ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ  ΠΟΥ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ , ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ , ΙΛΙΟΥ , ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ( ΕΚΤΟΣ  ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΙ  ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ )  ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ( ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ  ΔΗΜΩΝ )

Εγγραφές στον σύλλογο , ταυτότητες , θεώρηση ταυτοτήτων

Για να γραφτεί κάποιο νέο μέλος στο Σύλλογο χρειάζονται :

1) Για την εγγραφή στο σύλλογο απαιτούνται :
α) Ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επικυρωμένο εντός του τελευταίου τριμήνου .
β) από μία φωτογραφίες των μελών που θα εκδοθούν ταυτότητες.
γ) φωτοτυπία των ταυτοτήτων των δυο γονέων μπρος και πίσω όψη
δ) την ετήσια οικογενειακή συνδρομή ειναι 15 ευρώ για ετήσια συνδρομή ΚΑΙ  5 ευρώ για την εγγραφή στον σύλλογο .
ε) αίτηση εγγραφής ( έντυπο του Συλλόγου )

Όλοι οι Σύλλογοι εγγράφουν και έχουν ανάγκη από μέλη και με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο δυνατοί.

2 ) Ταυτότητες τριτέκνων - Ισχύς και Θεώρηση τους
Οι χαρακτηριζόμενοι από την πολιτεία ως τρίτεκνοι , εφοδιάζονται με ταυτότητα μέλους του συλλόγου, που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της τριτεκνικής τους ιδιότητας.
Ο εφοδιασμός και η επίδειξη θεωρημένης ταυτότητας μέλους του συλλόγου βοηθάει τον δικαιούχο να τύχει των ευεργετημάτων που παρέχει η πολιτεία στους τριτέκνους και σε διάφορες επιμέρους προσφορές καταστημάτων , υπηρεσιών, εταιριών κ.λ.π. .


Η θεώρηση των ταυτοτήτων γίνεται ανά έτος και ισχύει από 1 Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου και ειδικότερα :

Α ) Των τριτέκνων γονέων .
Β ) Των αγάμων τέκνων (αγόρια και κορίτσια) εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι τη συμπλήρωση του έτους αυτού.
Γ ) Των αγάμων τέκνων που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαιδεύσεως και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.
Δ ) Των αγάμων τέκνων, που εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και εφόσον διαρκεί η στράτευσή τους.
Ε ) Των τέκνων (ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής καταστάσεως) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ισοβίως.



                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
O Γ. Γραμματέας               Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΠΟΤΤΕ Νο 2 / 2012 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Πραγματοποιήθηκε στις 7/3/12 συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ (Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων) με την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μεσουρίδου Θεοκλήτη Α’ υπεύθυνη ΜΜΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Αττικής, και Καντεράκη Αικατερίνη Β’ υπεύθυνη ΜΜΕ και γραμματέας του Συλλόγου Αττικής.
Από την ηγεσία του υπουργείου παρόντες ήταν: κα Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός παιδείας, κα Βράττη ειδική σύμβουλος , κος Παπαδόπουλος Γεώργιος νομικός σύμβουλος.
Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζεται τροπολογία νόμου άμεσα όπου έχουν συμφωνήσει στις εξής προτάσεις μας:

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ 26ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΩΣ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΗΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

• ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΔΙΔΥΜΩΝ

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΩΣ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

• ΣΤΗ ΣΙΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (θα κατατεθεί πρόταση)

• ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ (θα κατατεθεί πρόταση).

Αρνητικοί όμως ήταν στο να μπορούν τα παιδιά μας να επιλέγουν περισσότερες από μία κατηγορίες.
Παραμένει αυστηρά ως κριτήριο η αντιστοιχία των μορίων και δεν πρόκειται να επανέλθουν οι αντιστοιχίες σχολών.
Οι μετεγγραφές καταργήθηκαν οριστικά σύμφωνα με την ρητή δήλωση της κας Χριστοφιλοπούλου.

Ζητήσαμε οι νέες ρυθμίσεις να έχουν αναδρομική ισχύ για τους αδικηθέντες επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Απάντησαν ότι δεν υπάρχει προς το παρόν νομοθετική ρύθμιση που ρυθμίζει τα ειδικά θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της φοίτησης ( ορφάνια, ασθένεια, τρίτεκνοι κ.ά.)

Σχετικά με τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς η κα Χριστοφιλοπούλου μας είπε ότι η αξιοποίηση του κάθε εκπαιδευτικού γίνεται χωρίς εφεδρείες ή μετατάξεις. Πρόκειται να τεθούν κοινωνικά κριτήρια στις νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών μεταξύ των οποίων θα είναι και η τριτεκνία.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 3 / 2012 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

Αγαπητά Μέλη,
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Σήμερα αρκετά από τα αιτήματα των γυναικών έχουν ικανοποιηθεί, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες και γι' αυτό η ημέρα της γυναίκας έχει χάσει το μεγάλο πολιτικό της νόημα. Την ημέρα αυτή κυρίως οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα ως έκφραση εκτίμησης από τους άντρες.
Ο εορτασμός όμως της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η 56η σύνοδος της Επιτροπής για την Κατάσταση των Γυναικών (CSW) (Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 9 Μαρτίου, 2012) που εστιάζει στη συμβολή της γυναίκας-αγρότισσας στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 9 / 2012ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 2012

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ 2012


Αγαπητά Μέλη,
Προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, με το σύστημα του Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία και χωρίς διάκριση φύλου, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα σας αποσταλεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, που αφορά στον καθορισμό αριθμού εισαγομένων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Οι υποψήφιοι, που κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, των ετών 2010 ή 2011, μπορούν εφόσον επιθυμούν, να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη Σχολή Αξιωματικών χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη συγκεντρωθείσα βαθμολογία στην πιο πρόσφατη εξέτασή τους, για το 10% των θέσεων.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Λύκεια της περιοχής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις λοιπές λεπτομέρειες των εξετάσεων.

Οι ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ανήκουν σε ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Συμμετοχή στις εξετάσεις - Δικαιολογητικά:

Όσοι έχουν τα ανωτέρω προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες εξετάσεις, πρέπει αφενός μεν, να έχουν καταθέσει, κατά τα οριζόμενα στις ανωτέρω « 4» και « 5» σχετικές, αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφετέρου δε, να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, ανυπερθέτως μέχρι την 4/4/2012 τα εξής δικαιολογητικά:
Οι γονείς τριών τέκνων και τα τέκνα τους: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Την παραπάνω ιδιότητα κατέχουν οι γονείς τριών τέκνων και τα τέκνα τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 3454/2006, ήτοι:
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας ή αδελφού (-ής) αυτού, είναι φοιτητής, βεβαίωση αναγνωρισμένης τριτοβάθμιας σχολής πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
•Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας ή αδελφός αυτού, διανύει τη στρατιωτική του θητεία, βεβαίωση των αρμοδίων Αρχών.
• Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει επέλθει ακύρωση του γάμου των γονέων ή διαζύγιο ή διακοπή της έγγαμης συμβίωσης ή ένα ή περισσότερα από τα τέκνα έχουν γεννηθεί χωρίς γάμο των γονέων τους, ο υποψήφιος ως γονέας ή ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία (επικυρωμένα αντίγραφα δικαστικών αποφάσεων ή άλλων πράξεων), από τα οποία να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ή γονέας του, αντίστοιχα, έχει αποκτήσει και διατηρεί τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των ως άνω τέκνων.
Σε περίπτωση αναπηρίας τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό από τον οικείο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται η ανωτέρω αναπηρία.
Διευκρινίζεται ότι την ιδιότητα του γονέα τριών τέκνων και των τέκνων αυτού αποκτούν:
Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι:
Άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και
τα τέκνα αυτών, σύμφωνα με τους προαναφερόμενους όρους και προϋποθέσεις.
Στα παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Σε κάθε περίπτωση τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας πρέπει να είναι ζώντα.
Σχετικά με τη χρήση του ανωτέρω δικαιώματος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 42 του ν. 1481/1984, η χρήση του δικαιώματος για εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, από αυτούς που υπάγονται σε μία από τις ειδικές κατηγορίες (της παρ. 1 του εν λόγω άρθρου), γίνεται για μία μόνο από τις Σχολές αυτές και για μία φορά, ανεξάρτητα αν υπάγονται σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. Αν κάποιος εισαχθεί με το δικαίωμα αυτό σε μία Σχολή, δεν δικαιούται να κάνει χρήση του ίδιου δικαιώματος σε άλλη Σχολή.
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, υποβάλλονται χωριστά των εξεταζομένων στα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και χωριστά των συμμετεχόντων για το 10% των θέσεων.
Επί πλέον χωρίς να παρακαμφθούν οι διαδικασίες των προηγουμένων υποπαραγράφων (1) και (2), να καταχωρίσουν, ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ μέχρι την 20-4-2012, στην Εφαρμογή «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – Εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα του Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων», η οποία βρίσκεται στο σύνδεσμο«Εφαρμογές POL», τους υποψηφίους που κρίνονται ομόφωνα ως ΙΚΑΝΟΙ,κατά κατηγορία ήτοι: χωριστά των υποψηφίων που θα εξετασθούν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και χωριστά όσων συμμετέχουν για το 10% των θέσεων.

Υγειονομική εξέταση.

α)Οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα κριθούν εισακτέοι στη Σχολή Αξιωματικών, υποβάλλονται με μέριμνα αυτής, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πριν κληθούν για φοίτηση, σε υγειονομικές εξετάσεις, ενώπιον της αρμόδιας Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής (Α.Υ.Ε.), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (άρθρο 13 του π.δ. 4/1995).
β)Όσοι από αυτούς κριθούν ως μη ικανοί, δεν καλούνται για φοίτηση και θεωρούνται αποτυχόντες. Για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων καλούνται άλλοι υποψήφιοι από τον πίνακα επιλαχόντων, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά.
γ) Ειδικά οι γυναίκες που κρίνονται μη ικανές, λόγω κύησης ή λοχείας, εισάγονται για φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών, είτε στην ίδια εκπαιδευτική περίοδο, με τους περιορισμούς της διάταξης της παραγράφου 8 του άρθρου 39 του π.δ. 319/1995, όπως ισχύει κάθε φορά, είτε στην επόμενη, εφόσον κριθούν ικανές από την Α.Υ.Ε. και δεν απώλεσαν τα απαιτούμενα προσόντα, εκτός του ορίου ηλικίας.

΄Ολοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Λύκεια της περιοχής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις λοιπές λεπτομέρειες των εξετάσεων. Για κάθε σχετική πληροφορία οι Υπηρεσίες, μπορούν να απευθύνονται στο 1ο Τμήμα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ( ΤΗΛ. POL: 9 33130 & 9 33120 - FAX 210-7785815).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γ.Γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτριος