Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Νο 2 /2011 - ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037

Αγαπητά Μέλη,

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ  ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

•Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.
•Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
•Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο11 / 2011 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037

Αγαπητά Μέλη,

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΡΥΖΙ,ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011.Υπενθυμίζουμε ότι το 2010 η Νομαρχία έδωσε μόνο μακαρόνια και ρύζι.

Ποιοι δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση από 21/3/2011 έως και 30/5/2011.


Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα θεωρούνται τα άτομα που έχουν οικογενειακό ή ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι και 15.000 €.

Τα εισοδηματικά όρια είναι:
1) Ατομικό εισόδημα πατέρα 15.000 ευρώ ετησίως. Εισόδημα θεωρείται το φορολογούμενο πραγματικό.
2) Προσαυξάνεται κατά 30% για την σύζυγο. Δηλαδή 4.500 ευρώ (15.000 + 4.500).
3) Προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε ανήλικο παιδί κάτω των 18 ετών. Δηλαδή 3.000 ευρώ. (δηλαδή 15.000+4.500+9.000=28.500)
4) Προσαυξάνεται κατά 50% για άτομα με ανίατες παθήσεις.
5) Επίσης προσαυξάνεται κατά 40% σε περίπτωση μη ιδιόκτητης κατοικίας.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
1) Αίτηση του Τρίτεκνου.
2) Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Εφορίας 2010 Επικυρωμένο.
3) Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας και των δύο γονιών Επικυρωμένα.
4) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης νέο που να έχει εκδοθεί πρόσφατα μέσα στο 2011.
5) Δήλωση ότι δεν παίρνει από άλλον φορέα δωρεάν τρόφιμα.
6)Βεβαίωση ότι παραμένουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, όσοι ΔΕΝ έχουν Ελληνική Υπηκοότητα, και η υπηκοότητα είναι από τις χώρες:

Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Λετονία, Μάλτα, Σλοβενία, Κύπρος, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελβετία, Λιχνενστάιν.

Όσοι είναι υπήκοοι άλλων κρατών, ΔΕΝ δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα.

Τα τρόφιμα από τον Νομαρχία θα δοθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γ.Γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΡΙΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΡΙΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Στις 27 σήμερα Φεβρουαρίου του 2011 και ώρα 11: 00 , στην αίθουσα του Κ.Υ.Β.Ε Περιστερίου , έγινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου , με θέματα ημερήσιας διάταξης :

1. Διοικητικός Απολογισμός απερχόμενου έτους 2010
2. Ισολογισμός – Απολογισμός απερχόμενου έτους 2010
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Προϋπολογισμός επόμενου έτους 2011

Σε σύνολο εγγεγραμμένων μελών 751 και ταμειακά τακτοποιημένων μελών για το 2011 , 148 μέλη , παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση 122 μέλη .
Με βάση το καταστατικό του Συλλόγου και με απόφαση του Προέδρου του στην Γενική Συνέλευση εκπροσώπησε ο κ. Κοντός Δημήτριος ο οποίος και προήδρευσε στη Γενική Συνέλευση .
Αφού διαπιστώθηκε η απαιτούμενη απ’ το καταστατικό απαρτία , ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης , κηρύσσει την έναρξη των εργασιών .
Στην αρχή ο πρόεδρος του Συλλόγου , κ. Κουτσογιάννης Ζαφείρης καλωσορίζει τα μέλη μας και τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του Δήμου . Παραβρίσκονται ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης , οι Αντιδήμαρχοι κ. Π. Λύκος , κα. Μ. Τσίωτα , και ο Δημοτικός Σύμβουλος Β. Τάτσης , και ο επικεφαλής της Παράταξης Δύναμη Ανανεώσεις & Δημιουργία κ. Δ. Κελάφας .
Στην συνέχεια ο Πρόεδος αναφέρεται με λεπτομέρεια στα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2010 .

• ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ : Προχωρήσαμε στην υλοποίηση απόφασής μας της προηγούμενης Γ/Σ, νοικιάσαμε και εγκατασταθήκαμε στα νέα γραφεία μας στην οδό Ανδριτσαίνης 5 στην Ανθούπολη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας και την σταδιακή αύξηση των δράσεών μας.
• ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Δημιουργήσαμε και αναρτήσαμε την ιστοσελίδα του συλλόγου, με την εξ ολοκλήρου εργασία του Γενικού Γραμματέα κ. Χριστοθανόπουλου, ο οποίος μάλιστα την ενημερώνει συνεχώς, με στόχο την καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση όχι μόνο των μελών μας αλλά και όλων των τρίτεκνων οικογενειών.
• ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ: Μετά από παρέμβαση του συλλόγου, αυξήθηκε το όριο του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που απαιτούνταν από το Δήμο Περιστερίου για έκπτωση 50% των δημοτικών τελών, από 20.000 Ε σε 50.000 Ε.
• ΜΕΙΩΣΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Εισηγηθήκαμε και αποδέχτηκε ο Δήμος Περιστερίου, τη μείωση τροφείων των τρίτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, σε 50% για το 2Ο παιδί και απαλλαγή για το 3Ο παιδί.
• ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Ζητήσαμε την έκπτωση στα δημοτικά τέλη, αλλά και όλες τις παροχές που επιτύχαμε στο Δήμο Περιστερίου, από τους Δήμους Πετρούπολης και Ιλίου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση μάλιστα, να σας ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Πετρούπολης δέχτηκε το αίτημά μας και αποφάσισε την έκπτωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 Ε.
• ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Πήραμε μέρος στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για διάθεση τροφίμων σε τρίτεκνες οικογένειες-μέλη του συλλόγου με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, όπου διαθέσαμε το 2010 , 480 κιλά ρύζι και 960 κιλά μακαρόνια σε 80 τρίτεκνες οικογένειες μέλη μας.
• ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΛΙΣΤΑΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ: Με συνεχή αναζήτηση πετύχαμε εμπλουτισμό της λίστας των επιχειρήσεων που δίνουν έκπτωση στα μέλη του συλλόγου μας.
• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΕ: Συμμετείχαμε ενεργά με παρουσία μελών του Δ/Σ στα συλλαλητήρια και στις πράξεις διαμαρτυρίας της ομοσπονδίας τριτέκνων, για τη διατήρηση μετεγγραφών παιδιών στα ΤΕΙ και ΑΕΙ και στη μη θέσπιση ετήσιου εισοδηματικού κριτηρίου 40.000, για παροχές στις τρίτεκνες οικογένειες.
• ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΠΟΤΕ: Διατηρήσαμε στενή σχέση με την ΟΠΟΤΕ, ώστε να είμαστε άμεσα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις σε ανώτατο επίπεδο, για θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες.
• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ/Σ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι δημοτικές παρατάξεις τίμησαν μέλη του Δ/Σ προτείνοντας τους να πάρουν μέρος στις τελευταίες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, πράξη που επιβεβαιώνει την αποδοχή των μελών μας, αλλά και τη διάθεσή μας να παλέψουμε για ότι θεωρούμε ότι μας ανήκει.

Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος κ. Βλάχος Δημήτριος αναφέρεται στον Διοικητικό Προϋπολογισμό για το 2011 .

• ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Συνεχίζουμε τη δράση μας στο πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων σε τρίτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Κάλεσμα σε όποια μέλη μπορούν, να στηρίξουμε την πρόταση του Γ/Γ και να δημιουργήσουμε ομάδα αλληλεγγύης, με μάζεμα ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, για μέλη μας με μεγάλη ανάγκη. Οι ενδιαφέροντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ/να του συλλόγου.
• ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ: Κάλεσμα σε όποια μέλη μας θέλουν να πάρουν μέρος στις επιτροπές που θα φτιαχτούν, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των τρίτεκνων οικογενειών, στους δήμους δράσης μας (Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον).
• ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΛΙΣΤΑΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ: Θα συνεχίσουμε τις επαφές με επαγγελματίες που θέλουν να προσφέρουν πραγματικές εκπτώσεις ή προσφορές στα μέλη του συλλόγου μας.
• ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΟΠΟΤΕ: Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με το Δ/Σ της ΟΠΟΤΕ, με στόχο την προώθηση των αιτημάτων μας σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης, αλλά και την πληρέστερη ενημέρωση των μελών μας.
Στην συνέχεια το μέλος του Δ/Σ κα. Παυλίδη Γεωργία υποβάλει στην Γενική Συνέλευση για έγκριση τον Απολογισμό – Ισολογισμό απερχόμενου έτους 2010 που είναι ο εξής :

Α. Έσοδα 4.024,77 Β. Έξοδα 8.299,66

Γ. Υπόλοιπα ταμείου ( βιβλιάριο τραπέζης & μετρητά ) 4.045,04

Από τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Γαβαλά Χρήστο
διαβάζεται η έκθεση της οικονομικής διαχείρισης του έτους 2010.
Τέλος ο Γ. Γραμματέας κ. Χριστοθανόπουλος Δημήτριος αναφέρεται στον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους 2011, ο οποίος προτείνεται απ’ τό Διοικητικού Συμβουλίου, με συνολικά έσοδα 7.190 Ε και έξοδα 7.190 Ε .

Με το τέλος των θεμάτων της ημερησίας διάταξης , ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης διενεργεί ψηφοφορία με την ανάταση των χεριών , με την οποία εγκρίνονται ομόφωνα ( ή κατά πλειοψηφία ) τα θέματα της ημερησίας διάταξης .

Αναλυτικότερα :

1. Για το Διοικητικό Απολογισμό του απερχόμενου έτους 2010 , έχουμε
ΝΑΙ 122……… ΟΧΙ ……0………….. ΛΕΥΚΑ ……0………………

2. Για τον Ισολογισμός – Απολογισμός απερχόμενου έτους 2010, έχουμε
ΝΑΙ ………122 … ΟΧΙ ……0 …….. ΛΕΥΚΑ ……0 …………

3. Για τον Προϋπολογισμός επόμενου έτους 2011, έχουμε
ΝΑΙ ………122 … ΟΧΙ …… 0 ….. ΛΕΥΚΑ ……0………………

Με την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορία με την ανάταση των χεριών και μη υπάρχοντος άλλου θέματος ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης έλυσε την συνεδρίαση .
Ο Πρόεδρος κ.Κουτσογιάννης κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Α. Παχατουρίδη να κόψει την πίτα του Συλλόγου για το 2011 .
Το φλουρί στην πίτα των μελών κέρδισε ο κ. Ασημάκης Δημήτριος με Α.Μ 443 όπου του παρέδωσε ο .Γ Γραμματέας του Συλλόγου την δωροεπιταγή 100 Ευρώ από τα Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη , που τον ευχαριστούμε για την προσφορά του .

                                    Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

                                            ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γ. Γραμματέας


ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ                                  ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο10 / 2011 - ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037

Αγαπητά Μέλη,

Σας υπενθυμίζουμε ότι από 10/1/2011 μπορείτε να ανανεώνετε τις ταυτότητες τριτέκνων, τακτοποιώντας την συνδρομή του 2011, που είναι 15 ευρώ.

Για την έκδοση Ταυτοτήτων για νέα μέλη χρειάζεται :
  1. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ( μέχρι 4 μηνών )
  2. Από 1 μικρή φωτογραφία προσώπου για κάθε μέλος της οικογένειας . Τα ενήλικα και τα έγγαμα παιδιά δεν εκδίδουν ταυτότητα. Τα παιδιά κάτω των 10 ετών , δεν χρειάζονται ταυτότητα.
  3. Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 15 ευρώ.
  4. Μια επικυρωμένη  φωτοτυπία αστυνομική ταυτότητας του Μέλους
  5. Ο χρόνος έκδοσης ταυτοτήτων είναι 7 ημέρες .
  6. Αίτηση εγγραφείς στον Σύλλογο ( δίνεται στα γραφεία μας ).
Για την ανανεωση  Ταυτοτήτων για τα  μέλη μας χρειάζεται :

  1. Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 15 ευρώ.
  2. Μια φωτοτυπία αστυνομική ταυτότητας του Μέλους

 Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου Εγγράφει , Εκδίδει Ταυτότητες & Εξυπηρετεί και τους Τρίτεκνους που κατοικούν και στους όμορους Δήμους ,όπου δεν υπάρχουν Σύλλογοι, όπως τους Δήμους Πετρούπολης , Καματερού και Ιλίου- Αγ. Αναργύρων .

Λειτουργία και Ωράρια γραφείου:
Το γραφείο είναι στο Περιστέρι στην Ανθούπολη στην οδός Ανδριτσαίνης 5 .
Ο Σύλλογος λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα 7-9 μμ .

Για το Δ/Σ του Συλλόγου

Ο Γ. Γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο9 / 2011 - ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΠΟΠΟ'' ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Να αναγνωριστούν οι τρίτεκνοι ως πολύτεκνοι

Πρώτιστος στόχος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) αποτελεί η αναγνώριση από το κράτος της πολύτεκνης ιδιότητας στην τρίτεκνη οικογένεια και η παροχή όλων των ωφελημάτων που απολαμβάνουν οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω, δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Ευθύμιος Στρούθος. Ο κ. Στρούθος ανέφερε ότι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια αναφέρεται ότι επί Προεδρίας του θα αναγνωριστούν οι τρίτεκνοι ως πολύτεκνοι. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η δέσμευση αυτή θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος της θητείας του Προέδρου Χριστόφια, παρά τους δύσκολους καιρούς λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που επηρέασε την Κύπρο.

«Μέχρι σήμερα επί της παρούσας Κυβέρνησης, μας έχουν παραχωρηθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η μείωση στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, η θεσμοθέτηση της χορηγίας προς την οργάνωση καθώς επίσης και η παραχώρηση προς τα μέλη μας κατά τα τελευταία δύο χρόνια, του 50% ως 13ο επίδομα τέκνου», πρόσθεσε καταλήγοντας ότι αναμένει από την Πολιτεία και την Εκκλησία να στηρίξει τις προσπάθειες που εθελοντικά προσφέρουν τα μέλη της, επιδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο το οποίο οφείλουν να έχουν.

Για το Δ / Σ του Συλλόγου


Ο Γ. Γραμματέας        Χριστοθανόπουλος Δημήτριος



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο8 / 2011 - ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
e-mail: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/



ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ με αριθμό Κ1- 164/2011
ΦΕΚ: 275/Α/275

Προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία , αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά, (όπως είναι πωλητών λαϊκών αγορών και παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών προϊόντων βιολογικής γεωργίας, υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων, κ.λπ.) (ΦΕΚ τεύχος Β΄, αρ. φύλλου 275, 22 Φεβρουαρίου 2011).
Στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως με αριθμό 275/22-2-2011 η Κ1-164, αρμοδιότητες διατάξεων εμπορίου, όπου ορίζεται ότι χορηγούνται άδειες και στους Τρίτεκνους.
Οι κατηγορίες των αδειών είναι:
1) Άδεια Πλανόδιου Εμπορίου
2) Άδεια Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου
3) Άδεια Στάσιμου Εμπορίου
4) Άδεια Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου
5) Άδεια Πλανόδιου Εμπορίου – Κινητής Καντίνας
6) Άδεια Υπαιθρίου Πλανόδιου Εμπορίου – Κινητής Καντίνας
7) Άδεια Στάσιμου Εμπορίου – Κινητής Καντίνας
8) Άδεια Υπαιθρίου Στάσιμου Εμπορίου – Κινητής Καντίνας
9) Άδεια Υπαίθριου Εμπορίου Παραγωγού

Τα αιτήματα υποβάλλονται στις κατά τόπου Νομαρχίες (Περιφέρειες), Δήμους, Κοινότητες.
Μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ.
Η επιλογή των ενδιαφερομένων γίνεται με δημόσια κλήρωση, μεταξύ των ενδιαφερομένων, όπου σε ποσοστό 80% των θέσεων, κληρώνεται στους: άτομα με 67% αναπηρία, τυφλοί, πολύτεκνοι και τέκνα αυτών, τρίτεκνοι γονείς, ανάπηροι, θύματα ειρηνικής περιόδου Ν1370/1944, ανάπηροι πάνω από 50% εφ΄ όσον δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα.

Για το Δ / Σ του Συλλόγου

Ο Γ. Γραμματέας         Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο7 / 2011 - ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 28-3-2011 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΕΚ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
e-mail: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΕΚ

Όλα τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας διακόπηκαν τον Ιούλιο 2010, όπως είχαμε ανακοινώσει .
Τώρα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2011,που έχει σαν αφετηρία το 2009 , με διάστημα υποβολής αιτήσεων από 28 Μαρτίου 2011 έως και την 1 Ιουλίου 2011.
Το εισοδηματικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι τα 12.000 ευρώ που αυτό  προσαυξάνεται  κατά 2.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος.
Δηλαδή Τρίτεκνος με 3 ανήλικα τέκνα, έχει εισοδηματικό όριο 18.000 ευρώ.
Έτσι Τρίτεκνος με εισόδημα 18.000 ευρώ τον χρόνο, και τρία ανήλικα τέκνα, θα επιδοτηθεί με 160 Ευρώ μηνιαίως για το 2009.

Για το Δ / Σ του Συλλόγου

Ο Γ. Γραμματέας      Χριστοθανόπουλος Δημήτριος