Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο15 - ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ε.Ε 2010

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


Αγαπητά μας μέλη

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου από την Πέμπτη 2/12/2010 θα αρχίσει τη διάθεση των τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος της Ε.Ε 2010 δωρεάν διάθεσης τροφίμων, (Μακαρόνια , ρύζι). Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται στα γραφεία μας , Ανδριτσαίνης 5 , Ανθούπολη ,με την αστυνομική τους ταυτότητα για να τα παραλάβουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο14 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/


Aγαπητοί Τρίτεκνοι Γονείς

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν συνεχώς τα δημοσιεύματα για τις περικοπές 500 εκατ. ευρώ σε κοινωνικές παροχές που σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση το 2011, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου περικοπών των δημόσιων δαπανών που προωθεί σε συμφωνία με την τρόικα.
Στο πακέτο των μέτρων αυτών σχεδιάζονται και περικοπές επιδομάτων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αυτά που χορηγούνται σε οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει την επαναφορά του εισοδηματικού κριτηρίου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και του επιδόματος τρίτου παιδιού σε μητέρες με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επικαλεστεί λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου να παρακάμψει τον σκόπελο του ΣτΕ και να περάσει την επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων. Από τη θέσπιση των νέων ορίων ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που σχεδιάζει η κυβέρνηση υπολογίζεται ότι πάνω από 300.000 οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά θα πάψουν να λαμβάνουν πολυτεκνικά επιδόματα.

Για την Ιστορία…..

Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης θεσπίστηκαν το 1997. Πολλές οικογένειες θιγομένων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η θέσπιση των εισοδηματικών κριτηρίων και να συνεχιστεί η καταβολή των παροχών αυτών.
Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας που δικαίωσε τους προσφυγόντες, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να υποχρεωθεί σε επαναχορήγηση των παροχών από το 2002 σε όλες ανεξαιρέτως τις πολύτεκνες μητέρες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Σήμερα …..
που και οι τρίτεκνοι παίρνουν επίδομα, σχεδιάζεται η περικοπή του με θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων ή ακόμα και η οριστική του περικοπή.
Σημειώνουμε πως η ΟΠΟΤΤΕ στις 12 Αυγούστου 2010, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υφυπουργό Οικονομίας κ. Σαχινίδη, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το κρίσιμο θέμα των επιδομάτων. Ο κ. Σαχινίδης διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα, τουλάχιστον πριν τον Μάρτιο του 2011, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί μία μελέτη που αφορά στα επιδόματα και πιθανόν να ξεκινήσει μια περαιτέρω συζήτηση. Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις, ούτε μελέτη θα γίνει, ούτε διάλογος θα ακολουθήσει.

Τρίτεκνοι, ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε πριν είναι αργά !!

Αποφασίσαμε :

1. Να παραβρεθούμε στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη,και ώρα 9 π.μ μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών Κ. Σερβίας 10 ( Περιοχή Σύνταγμα ) στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι σύλλογοι τριτέκνων από όλη την Ελλάδα και η Ομοσπονδία Τριτέκνων που  την διοργανώνει .
2. Επίσκεψη για παράσταση και ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για  το  Δ/Σ του  Συλλόγου

Ο Γ. Γραμματέας    Χριστοθανόπουλος Δημήτριος

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο13 - ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

Αγαπητά μας Μέλη ,

Σας γνωρίζουμε ότι στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, υπάρχουν υποψηφιότητες μελών του Συλλόγου μας που θα χρειαστούν την στήριξή σας.
Οι υποψηφιότητες είναι οι εξής :

Κουτσογιάννης Ζαφείρης του Νικολάου , Υπάλληλος του ΟΣΕ , Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου στο 2ο Διαμέρισμα με τον Συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και επικεφαλής τον Ανδρέα Παχατουρίδη .

 Δροσάκης Εμμανουήλ του Σταύρου , Συνταξιούχος Αστυνομικός , Ταμίας του Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου , Υποψήφιος Διαμερισματικός
Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου στο 1ο Διαμέρισμα με τον Συνδυασμό « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και επικεφαλής τον Κώστα Λαλένη.

Κοντός Δημήτριος του Αθανασίου , Φυσικός , Αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος , Μέλος του Δ.Σ Συλλόγου Τριτέκνων Περιστερίου . Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου στο 1ο Διαμέρισμα με τον Συνδυασμό, «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την Ανατροπή στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ » και επικεφαλής την Σοφία Αλεξοπούλου.

Με άξονα ένα κώδικα δεοντολογίας και πολιτικής συμπεριφοράς, στηρίζουμε τα μέλη μας και ευχόμαστε να διαφυλάξουν αυτά τα στοιχεία ώστε να γίνουν πηγή αναφοράς και έμπνευσης για τη δύσκολη συνέχεια.


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ    
         
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ