Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο7 - ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 2009-2010

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

Αγαπητά μας μέλη

Τελικά και έπειτα από πολλές πιέσεις δεν προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας σε αλλαγές σε ό,τι αφορά τους τρίτεκνους.
Οι σύλλογοι τριτέκνων σε όλη την Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα έκαναν πραγματικό αγώνα για να μην προχωρήσουν τα σχέδια του Υπουργείου για πλαφόν 20% στις μετεγγραφές των τρίτεκνων φοιτητών. Οι συνεχείς επαφές των συλλόγων και της Ομοσπονδίας ( ΟΠΟΤΤΕ) οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα που δε θίγει τις οικογένειες τρίτεκνων.
Συγκεκριμένα οι προωθούμενες αλλαγές, στις οποίες αναφέρεται η τροπολογία και δε γίνεται αναφορά στους τρίτεκνους είναι:

- Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

- Στη δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

- Στην ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο6 - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ
Ανδριτσαίνης 5 - ΤΚ 12135 - Περιστέρι
Τηλ & Φαξ 2105713037
email: triteknoi_peristeri@yahoo.gr
http://triteknoi-peristeri.blogspot.com/

Αγαπητά μας μέλη

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου , μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημερώνει τα μέλη του, και όσους θέλουν να εγγραφούν μέλη του, ότι τα γραφεία του θα λειτουργήσουν μέχρι και την Πέμπτη 22/7/2010 . Μετά ο Σύλλογος θα κλείσει λόγω θερινών διακοπών.
Τα γραφεία του Συλλόγου μας θα επαναλειτουργήσουν από την Δευτέρα 30/8/2010 , κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απογέυμα 7 - 9 μμ .

Το Διοικητικό Συμβούλιο